Hilde gjør ting hun ikke kan: bake kakemenn

DSC_1500.JPGkakemenn 02

Jeg trodde jeg skulle få god tid til å bake kakemenn før vi skulle til Bergen på julebesøk, men det gikk visst dårlig. Dagene fyker unna selv om jeg er arbeidsledig og egentlig har verdens beste tid. Sånn kan det gå.

Nå er vi hjemme igjen for en dag, før vi tar turen til Århus for å feire jul med kæresten sin familie. Så i dag har jeg fått fingen ut og bakt kakemenn, så da passer det jo bra å dele litt bakeglede her på bloggen. Ingen god blogg uten baking! :P

kakemenn 01.JPGkakemenn 08.JPGStevia sugar

Nå var det egentlig ikke den store gleden å bake, jeg baker nesten aldri og synes det tar litt lang tid. Jeg er heller ikke så veldig glad i julekaker, men kakemenn er supergodt. Det går ikke an å få kjøpt her i København så da måtte jeg lage de selv. Oppskriften har jeg stjålet fra bloggen til Kristina Andersen. Har byttet ut vanlig sukker med en Stevia sukker blanding jeg fant på Meny, så de ble litt sunnere. ;)

Litt tykke kakemenn:

4 dl helmelk
5 del sukker/stevia
1 og en halv ss vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 ts hortetakk
1 kg mel
200 g smør

Smelt smøret og bland med melken. Bland de tørre ingrediensene, tilsett så væsken og bland alt sammen. Dekk med plast, og la den stå en time i kjøleskapet. Kjevl ut og lag figurer, steik i ovnen på 180 grader i ca 8 minutter.

kakemenn 07.JPGkakemenn 03.JPG

Det ble en gigantdeig. Det burde jeg jo ha forstått når det stod 1 kg mel, så oppskriften kan fint halveres. Anbefaler også å ha lokk på skålen med smør hvis du varmer det i mikroen sånn som meg. Det sa pang og smøret hadde eksplodert utover hele mikroen. Fordelen var at den uansett trengte en vask, så da ble det gjort også. Det skal ikke være så lett for oss dumme bakere.

kakemenn 12.JPGkakemenn 05.JPGkakemenn 06

Det tok laaang tid å kjevle ut og lage figurer. Litt tungt å kjevle når jeg akkurat hadde vært på Fitness World og pumpet jern. Pjuh! Heldigvis hjalp den snille kæresten meg litt så alt gikk godt, og vi fikk veldig mange kakemenn. De ble myke og gode, akkurat sånn som kakemenn skal være. Deigen smakte egentlig bedre, jeg synes deig er så godt. Nom nom!

kakemenn 10.JPGkakemenn 12

Formen har jeg kjøpt på Søstrene Grene, det er egentlig en snømann som jeg har strukket litt i. Jeg tenkte det var en god idè å lage sugar skull kakemenn, men de ble så små og feite så får se hvor suksessfullt det blir når jeg pynter de.

pynte glasur 01.JPG

Stay tuned!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s