A career break

Hilde 02.jpg

Jeg har jobbet fulltid i over 10 år som 3D artist. Jeg har levert på deadline, stort sett alltid. Jeg elsker å jobbe, og har aldri hatt noe imot litt/mye overtid. Jeg liker å være effektiv og strukturert, og jeg kommer alltid på jobb tidsnok, minus kanskje to ganger i løpet av de 10 årene hvor jeg har forsovet meg.

Men plutselig fant jeg den store kjærligheten i København. Jeg solgte leiligheten min i Oslo og flyttet, men beholdt jobben og begynte å pendle til Bergen. Fordelen var at jeg fikk sett familien min mye, og beholdt en jobb jeg elsket og de fine kollegene mine. Minussiden var at jeg pendlet, og plutselig hadde det gått nesten 2 år med å fly fram og tilbake hver uke, og sove på sofaen på rommet til lillebroen min. Det funket ikke lengre, jeg var utslitt og jeg savnet å ha tid til meg selv og venner. Jeg ville bare sove. Så da var det ikke vanskelig å søke om sluttpakke på jobben når anledningen bydde seg.

• FOR MY ENGLISH FRIENDS •

I have been working fulltime as a 3D artist for over 10 years. I have delivered on deadline, almost every time. I love to work, and I don`t mind some overtime. I like to be efficient and structured, and I`m never late for work, except for maybe 2 times during those 10 years.

But suddenly I met the love of my life in Copenhagen. I sold my appartment in Oslo and moved, but I kept my job and started to commute to Bergen. The benefit was that I got to see my family a lot, and I kept a job that I loved and my good collegues. The downside was that I was going back and forth every week, and suddenly almost 2 years had gone by. It didn`t work for me anymore and I missed having time for myself and friends. I just wanted to sleep. So when the occasion came, I didn`t have a hard time applying for a severance package. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så plutselig er jeg en riktig københavner og bor i Danmark på heltid. Det er deilig, jeg nyter det, og jeg synes det er topp med en etterlengtet pause fra jobb. Jeg har startet denne bloggen fordi det er noe jeg har hatt lyst til å mange år, og nå fikk jeg endelig tid. Det betyr ikke at jeg ikke har tenkt å få meg en ny jobb her i København, jeg jobber med saken. Men før jeg finner noen som gjerne vil ansette meg, nyter jeg å sove lenge uten en vekkerklokke som ringer kl 06. Jeg kan trene på et nesten tomt senter og jeg har endelig tid til å få meg noen venner her og gjøre akkurat det jeg har lyst til. Det er deilig å sove i min egen seng hver natt sammen med kæresten, og selv om jeg savner jobb og familie i Bergen, vet jeg at jeg tok et riktig valg med å slutte i jobben. Livet er mer enn bare penger og karriere, og noen ganger er det viktig å tenke litt på seg selv også. Jeg føler meg endelig tipp topp og klar for å jobbe igjen, så får vi se om jeg klarer å finne noe 3D arbeid her.

Enn så lenge er det gøy å lære mer om fotografering, og jeg har frisket opp igjen litt HTML og CSS skripting også.

• FOR MY ENGLISH FRIENDS •

Then suddenly I was a full time copenhager. It`s really nice, I enjoy it, and it`s fantastic with a long needed break from work. I started this blog because it`s something I have wanted to do for several years, and I finally have the time. It doesn`t mean I`m not looking for a job here in Copenhagen, I`m working on it. But before anything shows up, I enjoy sleeping long without any alarm waking me up at 06. I can work out on an nearly empty fitness center, and I finally have time to get some friends here and do exactly as I want. It`s so nice to sleep in my own bed with my boyfriend every night, and even though I miss my family and work in Bergen, I know it was the right decision to quit. Life is more than money and a career, and sometimes it`s important to think about yourself as well. I finally feel tip top and ready to work again, and I hope I will manage to get a 3D job here.

While I wait it`s nice to learn more about photography, and I have refreshed some HTML and CSS scripting as well.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s