Isværket

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIsværket stefansgade 08Isværket stefansgade 07

Etter fredagens koselige prosecco frokost i solen, fortsatte daten vår til Stefansgade på Nørrebro. Jeg hadde fått beskjed fra innehaveren av Isværket at de holdt på å lage en øl-iskrem. Det har jeg aldri smakt før, og jeg har heller ikke fått testet ut Isværket før, så da passet det fint å stoppe innom der for en is.

After enjoying prosecco breakfast in the sun on Friday, our date continued to Stefansgade at Nørrebro. I was told that Isværket had a beer ice cream in the making. I have never had beer ice cream before, and have never been to Isværket either, so it was perfect to stop by for an ice cream.

Isværket Stefansgade Nørrebro 03.JPGOLYMPUS DIGITAL CAMERAIsværket Stefansgade Nørrebro 04.JPG

De hadde ikke begynt å selge øl-isen enda, men de hadde den i fryseren, så vi var heldige og fikk en gratis smaksprøve. Den var laget på porter, og vi var begge enige om at den var supergod. Vi kommer definitivt tilbake for å smake den igjen, og vi fikk også vite at de hadde planer om en is med IPA og appelsin. Det høres veldig spennende ut, øl og iskrem er visst en perfekt kombinasjon. :D

They didn’t sell the beer ice cream yet, but had it in the freezer, so we were lucky and recieved a complimentary tasting sample. It’s made from porter, and we both agreed that it tasted excellent. We will definitely come back and eat it again, and they also told us that they were planning an ice cream with IPA and orange too. It sounds very exciting, beer and ice cream is a perfect combination. :D

øl porter is.JPG

I tillegg til smaksprøven kjøpte vi hver vår is. Jeg gikk all in med en “gammel dansk isvaffel” med tre kuler av mynte, lakris og appelsinsorbet. Det hele ble toppet med flødeskum, syltetøy og en flødebolle selvfølgelig. Nom nom! Isværket selger Hansens flødeis, og den er virkelig god. Kæresten kjørte litt enklere stil med et beger og to kuler, så vi glemte helt å ta bilde av den siden den såg så kjedelig ut i forhold til min. Hihi!

In addition to the tasting sample, we bought an ice cream each. I went all in with an “old Danish ice waffle” with three scoops of mint, licorice and orange sorbet. It was all topped with whipped cream, jam and a flødebolle of course. Nom nom!  Isværket sell’s Hansens flødeis, and it’s really good.  My boyfriend went for somethng simpler, two scoops in a cup. We totally forgot to capture it, as it looked a lot less interesting than mine. Hihi!

Isværket stefansgade 02Isværket Stefansgade Nørrebro 08.JPG

Isværket har helt klart blitt en favoritt etter kun ett besøk, og jeg gleder meg allerede til neste visitt. Forhåpentligvis er det litt varmere, så det ikke blir så kaldt å sitte ute og spise. De har også plass til å sitte inne, men det er alltid best å spise is utendørs i solen.

Isværket has definitely become a favorite place after only one visit, and I’m already looking forward to next time. Hopefully the weather is a bit warmer, so it’s not so cold to sit outside and eat. They also have places to sit inside, but ice cream is always best to enjoy outside in the sun.

gammel dansk isvaffel 02.JPGIsværket Stefansgade Nørrebro 02.JPGIsværket stefansgade 06.JPG

Etter den deilige iskremen var neste stopp på daten Mikkeller and friends, som ligger litt lengre nedi Stefansgade. Viser bilder derfra i neste innlegg, jeg var bartender i natt og er derfor litt for trøtt til å lage mer enn ett blogginnlegg i dag. God påske!

After the delicious ice cream, the next stop on our date was Mikkeller and friends, located a bit further down Stefansgade. I will show you more pictures in a new blog post, I was bartending yesterday, so I’m too tired to make more than one blog post today. Happy easter!

Advertisements

One thought on “Isværket

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s