Vaffelbageren

flødebolle is.JPGVaffelbageren Nyhavn.JPG

I går skulle vi en tur til Nyhavn for å spise smørrebrød og drikke noen øl. Det ble også en deilig gammeldags isvaffel på meg, fra Vaffelbageren, som er en av yndlings iskrembarene mine i Nyhavn. Jeg er ikke så glad i iskjeks, men Vaffelbageren lager kjeksen selv, så den er helt fersk og sprø. Nom nom!

Yesterday we took a trip to Nyhavn to eat lunch and drink some beer. I also got an old-fashioned ice cream waffle, from Vaffelbageren, one of my favoirite ice cream bars in Nyhavn. I’m not very fond of waffles, but Vaffelbageren makes the waffles themself, so it’s fresh and crispy. Nom nom!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAVaffelbageren Nyhavn 02.JPG

Vaffelbageren ligger nederst i Nyhavn, og er absolutt verdt et besøk hvis du vil ha tradisjonell dansk iskrem. De har lagt der siden 1972, og er en av de få gjenværende danske vaffelbagerier. Jeg kjøpte tre kuler, som vanlig, med daim, mint og bringebærsorbet. Pluss guf og en dessverre litt for seig flødebolle, men det var supergodt allikevel.

Vaffelbageren is located in the lower part of Nyhavn, and absolutely worth a visit if you want traditional Danish ice cream. Established in 1972, and one of Denmarks few remaining waffle bakers. I bought three different scoops, as usual, with daim, mint and raspberry sorbet. Plus guf and a unfortunately a too sticky flødebolle, but it tasted delicious anyways.

Vaffelbageren Nyhavn 01OLYMPUS DIGITAL CAMERAVaffelbageren Nyhavn 06.JPGVaffelbageren Nyhavn 07OLYMPUS DIGITAL CAMERAgammeldags isvaffel 02.JPG

Solen var ikke helt tilstede, og det blåste litt for mye, så isen ble tatt med inn på Brooklyn bar for å spises ferdig. Gleder meg til det går an å spise is utendørs igjen, uten å fryse halvt ihjel.

The sun disappeared, and it was very windy, so the rest of the ice cream was enjoyed inside at Brooklyn bar.I’m looking forward to eating ice cream outside again, without freezing half to death.nyhavn is.JPGiskrem nyhavn 01.JPG

Advertisements

2 thoughts on “Vaffelbageren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s