Traditional Danish

Nyhavn 02.JPGNyhavn 01.JPGBrooklyn bar nyhavn.JPG

Det er deilig å være turist i egen by innimellom. Forrige helg dro til Nyhavn for å spise tradisjonell dansk lunsj, nemlig smørrebrød. Første gang jeg møtte kæresten var på Brooklyn bar, og der jobber også en av hans beste venner, så vi stikker alltid innom en tur hvis vi er i Nyhavn. Den gang hadde de ikke mat på menyen, men det har de nå, og det er noen riktig tradisjonelle danske smørrebrød.

It’s wonderful to be a tourist in your own city occassionally. Last weekend we went to Nyhavn to eat a traditional Danish lunch, that is smørrebrød. The first time I met my boyfriend was at Brooklyn bar, where also one of his best friends work, so we always stop by when we are in Nyhavn. At that point they didn’t serve food, but they do now, and it’s some very traditional Danish smørrebrød’s.

roastbeef.JPGroastbiff smørrebrød.JPGOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kæresten kjørte selvfølgelig på med tre slags sild, ikke min storfavoritt, så jeg gikk heller for en klassisk roastbiff. Det var så mye pålegg på toppen at selve rugbrødet var usynlig, det smakte fortreffelig, og var mer en middag enn en lunsj for min del.

My boyfriend bought three types of herring, not my favourite, so I went for a classic roastbeef. It was so much filling on top that you could hardly spot the rye bread underneath, it tasted excellent, and was more a dinner to me than lunch.

tre slags sild.JPGBrooklyn bar nyhavn 02.JPGbrooklyn bar nyhavn 5

Vi møtte også en kompis av oss på Brooklyn, Sveinur. Alltid koselig å ta noen tidlige pils med venner på en lørdag. Jeg anbefaler deg å ta turen innom Brooklyn hvis du er i Nyhavn, de har også en hyggelig liten bakgård, som er fin å bruke når temperaturen er litt høyere.

We also met a friend of us at Brooklyn, Sveinur. It’s always nice to drink a few early beers with friends on a Saturday. I really recommend a visit to Brooklyn if you are in Nyhavn, they also got a cozy backyard, which is nice to use when the temperature is a bit higher.

Brooklyn bar nyhavn 01.JPGNyhavn.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s