Solvett

SPONSET    INNEHOLDER ADLINKS
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Endelig er det sommer, og det er fristende å være ute så mye som mulig og nyte solen. Litt solstråler er sunt for både kropp og sjel, men det er viktig å ha respekt for solen. Ifølge Kreftforeningen har nesten alle tilfeller av hudkreft en sammenheng med soling. Å ta større hensyn når vi er ute i solen, fører til færre tilfeller av hudkreft. Under finner du noen solvettregler som er fine å huske på.

Finally summer is upon us, and it’s tempting to be outside as much as possible and enjoy the sun. Some sunlight is healthy for both body and soul, but it’s important to respect the sun. According to the Cancer Society, almost all cases of skin cancer has a correlation with sunbathing. Taking greater consideration when we are out in the sun, leads to fewer cases of skin cancer. Below are a few sun rules which are good to remember.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Solvettregler

  1. Ta pauser fra solen, spesielt mellom kl 12 og 15. Du kan jo ligge i skyggen å lese kæresten sin bok.
  2. Bruk solkrem med høy SPF, og smør deg ofte.
  3. Beskytt deg med klær, solhatt og solbriller.
  4. Ikke bruk solarium.Ved solariumsoling blir huden eksponert for mer UVA-stråler enn ved vanlig soling. Grunnen til at UVA-stråler kan gi økt risiko for kreft, er at de trenger dypere ned i huden enn UVB-strålene, slik at vevet kan bli skadet og hudkreft kan oppstå.

Sun rules

  1. Take breaks from the sun, especially between 12  and 15. You may for instance lie in the shade reading my boyfriends book.
  2. Use sunscreen with high SPF, and apply often.
  3. Protect yourself with clothes, a hat and sunglasses.
  4. Don’t use solarium. Tanning in a solarium exposes your skin to more UVA rays than normal tanning. The reason that UVA rays can cause additional risk of cancer, is that they penetrate deeper into the skin than UVB rays, so the tissue can be damaged and skin cancer may occur.

0715.JPG0902

Når jeg var yngre, solte jeg meg innsmurt i masse sololje, helst midt på dagen. Brun ble jeg, men huden syns nok ikke at det var helt okei. Nå har jeg heldigvis lært, og jeg bruker alltid solkrem med høy faktor. Jeg har fått teste ut noen nye solprodukter fra Nicehair som heter COOLA, som jeg likte veldig godt. Det er mye gøyere å smøre seg inn med solkrem når det lukter av Pina Colada og mango. COOLA lager økologiske produkter, med naturlige ingredienser. Lip balmen og After-sun kremen var også veldig god.

When I was younger I was tanning myself smeared in lots of sun oil, preferably in the midday sun. I got very tanned, but I don’t think my skin was quite happy about it. Now I’ve learned and I always use sunscreen with high SPF. I’ve been testing some new sun products from Nicehair called COOLA, that I really liked. It’s much more fun to apply sunscreen when it smells of Pina Colada and mango. COOLA makes organic products with natural ingredients. The Lip balm and After-sun lotion was also very good.

26.JPGOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har også testet ut Murad Oil-Free Sunblock. Det er en lett solkrem for ansiktet, som beskytter huden, uten at den blir oljete. Den inneholder mange effektive ingredienser, og hjelper mot solskader, for tidlig aldring, og dehydrert hud. Denne beskytter godt, og jeg ble ikke brent. Så nå håper jeg du bruker solvett, og ikke blir solbrent. God sommer! :)

I’ve also tested Murad Oil-Free Sunblock. It’s a light sunscreen for your face, which protects the skin without being oily. It contains many effective ingredients, and helps prevent sun damage, premature aging, and dehydrated skin. This protects well, and I didn’t get sunburned. So now I hope you are sensible, and avoid getting sunburned. Have a nice summer! :)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s