Ferie

Istid_01.JPGNørrebro.JPGJægerborgsgade.JPG

Endelig er det ferie! :D Jeg har to uker fri fra jobb, og tenkte at det var fint å starte første feriedag med en is i solen. Jeg var pyntet og klar i min grønne fine kjole og sandaler, men så skyet det over og begynte å regne. Da ble det heller skinnbukser, kåpe og paraply, for ut skulle vi.

Finally it’s holiday! :D I have two weeks off from work and thought it was nice to start the first vacation day with an ice cream in the sun. I was dressed and ready to go in my pretty green dress and sandals, but then it got cloudy and started to rain. So it was rather leather pants, a coat and my umbrella instead.

Istid_05.JPGIstid_06.JPGIstid_02.JPGIstid_03.JPG

Vi startet med å spise en lille is i Jægerborgsgade på Nørrebro. Der ligger nemlig Istid, en mini isbutikk der de lager fersk is med flytende nitrogen. Isen er fløyelsmyk og har en helt perfekt konsistens. Jeg fikk en karamell is og kæresten en lakris is. Nom nom! Se mitt tidligere blogginnlegg om Istid her.

We started with eating a little ice cream in Jægersborggade at Nørrebro. There is Istid located, a small ice cream shop where they make fresh ice cream with liquid nitrogen. The ice cream is velvety and has an absolutely perfect consistency. I got one with caramel and my bofriend got one with licorice. Nom nom! See my previous blog about Istid here.

isværket_02.JPGisværket_03.JPGisværket_08.JPGisværket_04.JPG

Heldigvis holdt det opp med å regne, så da synes kæresten jeg skulle ha en is til. Yndlings isbutikken min Isværket ligger i Stefansgade, ikke så langt unna Istid. Der fikk jeg en kjempestor is med 3 kuler. Det var mint og sjokolade, mango sorbet og bringebær sorbet. Pluss flødeskum, syltetøy og flødebolle selvfølgelig. Det er viktig med “litt” topping.

Fortunately the rain stopped, so my boyfriend tought I should have one more ice cream. My favourite ice cream shop Isværket is located in Stefansgade, not so far away from Istid. There I got a monstrous ice cream with 3 scoops. It was mint and chocolate, mango sorbet and raspberry sorbet. Plus whipped cream, jam and a flødebolle of course. It’s important with a “little” topping.

isværket_07.JPGisværket_10.JPGisværket_09.JPGisværket_05.JPGisværket_12.JPG

Det er så koselig å sitte utenfor Isværket, jeg elsker alle plantene og lyspærene på bordet. Synd vi bor litt langt unna, hvis ikke hadde jeg nok sittet her hver dag og stappet magen med is. Hehe. Se flere fine bilder fra isværket her.

It’s so cozy to sit outside Isværket, I love all the plants and the light bulbs on the tables. Too bad we live a bit far away, if not I think I would have been there every day and stuffed my stomach with ice cream. Hehe. See more nice photos from Isværket here.

Mikkeller and friends_05.JPGMikkeller and friends_09.JPGMikkeller and friends_08.JPGMikkeller and friends_01.JPGMikkeller and friends_02.JPG

Siden vi allerede var godt i gang med sunne saker gikk vi like godt på Mikkeller and friends en tur også. Der hygget vi med litt øl, og fikk etterhvert besøk av noen venner. En fin fin start på ferien, selv om det var kaldt og ingen sol. Vi skal til Sverige i sommerhus på mandag, så jeg håper virkelig været har tenkt å bli bedre da.

Since we already were well underway with healthy things we stopped by Mikkeller and friends afterwards. There we enjoyed some good beer, and also had a few friends stopping by. A nice start to my holdiay, even though it was cold and no sun. We’re going to Sweden on Monday, so I really hope the weather is going to be better then.

Mikkeller and friends_10.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s