Hygge i kolonihaven

OLYMPUS DIGITAL CAMERAP7180700.JPGP7180682.JPG

Tidligere denne uken var vi på grillfest hos et vennepar i kolonihaven deres. Det var veldig koselig, selv om solen ikke akkurat skinte så mye. Grilling og god stemning ble det uansett, og jeg fikk veldig lyst på en liten kolonihave selv. Det er kanskje veldig dansk med kolonihave? Jeg vet kun om noen i Oslo, men det er kanskje vanlig andre steder i Norge også? Det er ihvertfall mange små hager som ligger ved siden av hverandre, og du kan kun bygge hus i en viss størrelse. Det blir litt som en liten sommerhytte, den kan kan kun brukes mellom mai og oktober (tror jeg det var).

Earlier this week we were attending a barbecue at our friends summer place. It was very cozy, although the sun didn’t exactly shine too much. But our mood was good and we were grilling nevertheless. I want a small summer garden too! It may be a very Danish thing with a kolonihave? I only know about some in Oslo, but it may be common elsewhere in Norway too? It’s many gardens laying next to each other, and you can only build houses in a certain size. It’s like a small summer cabin, and can only be used between May and October (I think it was).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAP7180703.JPGP7180710.JPGP7180694.JPG

Jeg gleder meg allerede til neste gang vi skal besøke kolonihaven, det blir i August, da skal de nemlig gifte seg der. Og da blir det knallblå himmel og sol hele dagen! Jeg prøver å komme med en liten oppdatering her i morgen også, men får se om jeg får tid. Vi reiser til Færøyene über tidlig på søndag, så da blir det vel heller blogging derifra. Jeg har ikke vært på Færøyene siden jeg var 15, og kæresten har aldri vært der før så det blir spennende.

I’m already looking forward to our next visit to kolonihaven, i’ll be in August when they’ll get married there. Then it will be sunshine and a blue sky all day! I’ll try to make a quick update tomorrow too, but I don’t think I’ll have time. We travel to the Faroe Islands über early on Sunday, so I’ll probably be blogging from there instead. I’ve not been to the Faroe Islands since I was 15, and my boyfriend has never been there before so it’ll be exciting.

P7180699.JPGP7180696.JPGP7180691.JPGP7180680.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s